Васил Терзиев внесе проекта за бюджет на Столичната община. Предложеният

...
 
Васил Терзиев внесе проекта за бюджет на Столичната община. Предложеният
Коментари Харесай

Васил Терзиев внесе проекта за бюджет на Столичната община

 

Васил Терзиев внесе плана за бюджет на Столичната община. Предложеният бюджет е в размер на 2 577 149 857 лева Към тях ще бъдат прибавени още 100 млн. лева от Държавния бюджет за вложения в цяла София, от които 50 млн. лева за планове на районните администрации.

По този метод средствата, които ще се влагат в София през 2024 година, ще са на рекордно високи стойности.

Приоритетите в Бюджета са планувани въз основата на изследване, направено от сегашния управителен екип на Столичната община през 2023 година за качеството на живот в София.

Проектът за бюджет бе показан пред общински съветници, синдикатите, национално показаните работодателски организации, IT-сектора и представители на общинските културни институти.

До 23 януари всички заинтригувани страни имаха опция да подават документално своите оферти за промени в плана за бюджет, а на 25 януари се състоя обществено разискване в аулата на СУ „ Свети Климент Охридски “.

„ Кметът на София не е с вързани ръце. Договорката с нашите сътрудници беше реалистична и ние тръгнахме с тази концепция господин Бонев да бъде ръководител на Столичния общински съвет. Продължаваме да имаме вяра, че той ще бъде добър в тази си роля. Оказа се, че казусът не е в него. Нито в егото му. Нито в това какъв човек ще се излъчим въобще. Проблемът е, че ние имаме кардинална позиция. За нас е значимо това какво повлича със себе си. “ Това сподели по-рано Терзиев, напомня SafeNews.

„ Изходът е един. Да има схващане, че би трябвало всички дружно да намерим решение. Не може, до момента в който едните търсят решение, другите да хвърлят камъни по тях. В последна сметка надвива разбирането у всички участници съгласно мен, че градът има потребност от работещ Общински съвет, а не от нови избори. “

Източник: 24 часа

Още вести четете в категория България.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР